Wat zijn de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland?

Wat zijn de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland?

Een auto uit Duitsland importeren of uit België een auto importeren zien we steeds vaker voorkomen. Sterker nog ieder jaar groeit het aantal geïmporteerde occasions gigantisch. De meest voor de hand liggende verklaring voor dit feit is dat de Nederlandse automarkt gewoonweg te klein is. 


Al jaren zien we dat de vraag naar goede en betaalbare occasions in Nederland stijgt, maar de het aanbod gewoonweg niet meegroeit. Het gevolg is dat de prijzen van goede occasions enorm gestegen is doorheen de afgelopen jaren omdat lang niet alle vraag ingevuld kan worden. Vandaar dat veel consumenten naar onze buurlanden kijken voor goede occasions en een auto uit Duitsland importeren of uit België een auto importeren. 

Maar afgezien het feit dat de Nederlandse markt gewoonweg te klein is, wat zijn de andere redenen dat consumenten een auto uit Duitsland importeren of uit België een auto importeren? In dit artikel gaan we het er even over hebben. 

Enkele redenen

De voornaamste reden om een auto te importeren is dat het veel besparing kan opleveren. Omdat de markt in Duitsland en België nu eenmaal iets ruimer is, en omdat, zeker in Duitsland, er elk jaar zeer veel nieuwe occasions op de markt verschijnen, is de prijs van auto’s veel lager. Soms kun je dan ook wel 20 tot 30 procent besparen op een vergelijkbare auto in Nederland. 

Let wel op dat het importeren van een auto niet gemakkelijk is. De winst die je maakt is dan ook sterk afhankelijk van de administratieve lasten en vervoerskosten die je maakt. Blijf dus attent op het feit of je wel positief uitkomt onder de streep. 

Een andere belangrijke reden dat veel consumenten naar Duitsland en België gaan is omdat de keuze van auto’s veel ruimer is. Daarnaast zijn de meeste auto’s, zeker in Duitsland, ook beter en voller uitgerust. Dit omdat de auto’s vaak ‘oude’ leaseauto’s zijn. Genoeg om te kiezen is er dus zeker!

Reacties zijn gesloten.